Kastelen: Historische pracht en romantiek

Kasteel de Haar - Utrecht

Een sprookjesachtige trouwlocatie die de grandeur van vervlogen tijden ademt, is Kasteel de Haar in Utrecht. Met zijn imposante torens, weelderige tuinen en rijke geschiedenis is dit kasteel een ideale keuze voor stellen die dromen van een koninklijke bruiloft. De kapel binnen het kasteel biedt een betoverende setting voor de ceremonie, terwijl de prachtige tuinen de perfecte achtergrond vormen voor adembenemende foto's.

Kostenindicatie: Vanaf €5000 voor de huur van de kasteelruimte. Capaciteit: Maximaal 250 gasten.

Kasteel Doorwerth - Gelderland

Voor een intieme bruiloft te midden van groene bossen is Kasteel Doorwerth in Gelderland een charmante optie. Het kasteel dateert uit de 13e eeuw en straalt een warme en romantische sfeer uit. De authentieke ridderzaal is ideaal voor de ceremonie, gevolgd door een feestelijk diner in de sfeervolle balzaal.

Kostenindicatie: Vanaf €3500 voor de huur van de kasteelruimte. Capaciteit: Tot 120 gasten.

Landgoederen: Natuurlijke schoonheid en rust

Landgoed Oud Poelgeest - Zuid-Holland

Voor stellen die op zoek zijn naar een idyllisch landgoed omringd door natuur, is Landgoed Oud Poelgeest in Zuid-Holland een uitstekende keuze. Het landgoed beschikt over prachtige tuinen, vijvers en historische gebouwen. De romantische theekoepel biedt een pittoreske setting voor de huwelijksceremonie, terwijl het aangrenzende koetshuis ideaal is voor een feestelijk diner.

Extra Zuid Limburgse tip: De kenmerken van een echte herenkapper

Kostenindicatie: Vanaf €3000 voor de huur van het landgoed. Capaciteit: Maximaal 150 gasten.

Landgoed Te Werve - Rijswijk

Een ander betoverend landgoed is Te Werve in Rijswijk, een oase van rust en groen nabij Den Haag. De trouwceremonie kan plaatsvinden in de tuin met eeuwenoude bomen, gevolgd door een receptie in het statige landhuis. Dit landgoed biedt een perfecte mix van elegantie en natuurlijke schoonheid.

Kostenindicatie: Vanaf €4000 voor de huur van het landgoed. Capaciteit: Tot 200 gasten.

Stranden: Romantiek met een zeebriesje

Strandpaviljoen Noordzee - Zandvoort

Voor een bruiloft met de zee als achtergrond is Strandpaviljoen Noordzee in Zandvoort een fantastische keuze. Met uitgestrekte stranden en een adembenemend uitzicht op de Noordzee, biedt deze locatie een ontspannen en toch romantische sfeer. De ceremonie kan plaatsvinden op het strand, gevolgd door een feestelijk diner in het paviljoen met uitzicht op de ondergaande zon.

Kostenindicatie: Vanaf €6000 voor de huur van het paviljoen. Capaciteit: Tot 300 gasten.

Paal 17 - Texel

Voor een unieke strandervaring kunnen stellen kiezen voor Paal 17 op het eiland Texel. Dit strandpaviljoen, omgeven door duinen en de Waddenzee, biedt een intieme setting voor een huwelijksceremonie met de geluiden van de golven op de achtergrond. Na de ceremonie kunnen gasten genieten van een informele barbecue op het strand.

Kostenindicatie: Vanaf €4500 voor de huur van het strandpaviljoen. Capaciteit: Tot 150 gasten.

Bijzondere kenmerken en tips

Naast de locatietypes en kostenindicaties zijn er enkele bijzondere kenmerken en tips die je in overweging kunt nemen bij het kiezen van de perfecte trouwlocatie:

  • Seizoen en Weer: Overweeg het seizoen en het te verwachten weer bij het plannen van je bruiloft. Sommige locaties bieden binnenruimtes voor onverwachte regenbuien of koude dagen.

  • Catering: Informeer naar de cateringopties die de trouwlocatie biedt. Sommige locaties hebben een eigen cateringteam, terwijl andere externe cateraars toestaan.

  • Overnachtingsmogelijkheden: Als je gasten van buiten de stad hebt, is het handig om te kijken naar trouwlocaties met nabijgelegen accommodaties. Sommige kastelen en landgoederen bieden zelfs de mogelijkheid om te overnachten op het terrein.

  • Toegankelijkheid: Zorg ervoor dat de trouwlocatie goed bereikbaar is voor al je gasten, inclusief eventuele mindervaliden.

  • Persoonlijke Touch: Voeg een persoonlijke touch toe aan de locatie met decoraties die de stijl van het bruidspaar weerspiegelen. Veel trouwlocaties staan toe dat je de ruimtes naar eigen smaak aankleedt.

Met deze gids hopen we je te inspireren en te helpen bij het vinden van de perfecte trouwlocatie in Nederland. Of je nu kiest voor een betoverend kasteel, een idyllisch landgoed of een romantisch strand, Nederland biedt een schat aan mogelijkheden voor een bruiloft die je altijd zult koesteren.

Terug
Meest gelezen
Amstel Gold Race: Een wielerklassieker in de Limburgse heuvels
Amstel Gold Race: Een wielerklassieker in de Limburgse heuvels

Elk voorjaar komt de internationale wielerwereld samen in het prachtige Limburgse landschap voor de Amstel Gold Race. Deze eendaagse wielerklassie...

Preuvenemint
Preuvenemint

Als je op zoek bent naar een smaakvol avontuur dat de zintuigen prikkelt en de smaakpapillen verwent, dan is het Preuvenemint de perfecte bes...

De evolutie van evenemententerreinen
De evolutie van evenemententerreinen

Evenemententerreinen zijn de ruggengraat van elk groot evenement, of het nu gaat om muziekfestivals, sportwedstrijden of culturele bijeenkomsten. ...

De perfecte trouwlocatie
De perfecte trouwlocatie

Een bruiloft is een van de meest bijzondere gebeurtenissen in iemands leven, en de keuze van de trouwlocatie speelt een cruciale rol bij het cre&e...

Zet je sing en swingfeest op
Zet je sing en swingfeest op

Een sing en swingfeest belooft een explosie van gezelligheid, ritme en melodie te zijn. Het klinkt niet alleen als muziek in de oren, maar biedt e...

Durf jij de spooktocht Valkenburg aan?
Durf jij de spooktocht Valkenburg aan?

Valkenburg, bekend om zijn pittoreske landschap en rijke geschiedenis, verbergt een griezelig geheim in zijn doolhof van donkere grotten en myster...

Bedrijfsuitje kroegentocht stadsrondleiding Valkenburg
Bedrijfsuitje kroegentocht stadsrondleiding Valkenburg

Voor bedrijven die hun teambuilding naar een hoger niveau willen tillen, is een kroegentocht gecombineerd met een stadsrondleiding door Valkenburg...

Oud en Nieuw vieren in Zuid-Limburg: 5 tips
Oud en Nieuw vieren in Zuid-Limburg: 5 tips

Vaak denkt men eraan om tijdens oud en nieuw de drukte van de grote steden op te zoeken. Maar vaak vergeten wat het zuiden van ons land ook allema...

Bekijk blogs per categorie