De leukste evenementen in Limburg

De evenementenkalender van Limburg zit boordevol spannende en inspirerende activiteiten. Of je nu een lokale inwoner bent of op bezoek komt, er is altijd wel iets te vinden dat past bij jouw interesses. Dompel jezelf onder in de levendige sfeer van de evenementen in Limburg en creëer onvergetelijke herinneringen tijdens jouw verblijf in deze prachtige provincie.

Pinkpop
Pinkpop is een legendarisch muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt in Landgraaf, Limburg. Het festival trekt grote internationale artiesten en trekt tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Met een gevarieerde line-up en een levendige festivalsfeer is Pinkpop een must-visit evenement voor muziekliefhebbers. Lees hier meer over Pinkpop.

Carnaval
Carnaval is een van de meest bekende en geliefde evenementen in Limburg. Steden en dorpen worden tijdens deze periode omgetoverd tot kleurrijke feestlocaties, waar mensen verkleed en geschminkt de straten vullen met optochten, muziek en feestvreugde. Lees hier meer over Carnaval.

TEFAF Maastricht
TEFAF Maastricht is een internationale kunst- en antiekbeurs die jaarlijks in Maastricht wordt gehouden. Het trekt kunstliefhebbers, verzamelaars en experts van over de hele wereld. Hier kunnen bezoekers genieten van een breed scala aan kunstwerken, antiek en designstukken. Lees hier meer over TEFAF Maastricht.

Amstel Gold Race
De Amstel Gold Race is een van de belangrijkste wielerklassiekers van Nederland en wordt jaarlijks in Zuid-Limburg gehouden. Het parcours voert door het heuvelachtige landschap van Limburg en trekt professionele wielrenners en enthousiaste supporters. Lees hier meer over Amstel Gold Race.

Preuvenemint
Preuvenemint is een culinair festival dat elk jaar in Maastricht plaatsvindt. Het staat bekend als het grootste eetfestijn van Nederland, waar bezoekers kunnen genieten van heerlijke gerechten en drankjes uit verschillende keukens. Lees hier meer over Preuvenemint.

André Rieu Vrijthof Concerten 
Elk jaar in de zomer treedt de wereldberoemde violist André Rieu op in zijn geboortestad Maastricht. De concerten vinden plaats op het prachtige Vrijthof plein en trekken duizenden fans van over de hele wereld die genieten van de romantische muziek en sfeer. Lees hier meer over André Rieu Vrijthof Concerten.

 

Bekijk blogs per categorie