grotten

Grotklimmen en klauteren

Onder en rondom de kasteelruine van Valkenburg ligt een schitterende klautertocht verborgen.
Klauteren, klimmen en dalen staan hier centraal en de sprookjesachtige mergelgangen zorgen voor een unieke sfeer. De tocht bestaat uit een aantal verschillende onderdelen die een voor een worden bezocht:

- Kruipdoor sluipdoor: Tijdens de gehele tocht bevindt men zich in de eeuwen oude vluchtgangen van de kasteelruine. Soms brede hoge gangen, dan weer smalle lage gangen. Via trappen en ladders in nauwe passages begeeft men zich door dit unieke doolhof van gangen van onderdeel naar onderdeel.
- Klimwand: Beklim onze klimwand van 40m2 en maar liefst 8 meter hoog. Daag jezelf uit om de route zo uitdagend mogelijk te maken door te kiezen voor de moeilijkheidsgraad die bij jou past. De klimroutes zijn er  verschillende moeilijkheidsgraden zodat er altijd voor iedereen iets bij is.
- Abseilen: Een hoogtepunt in deze tocht. Vanaf de sprookjesachtige kasteelruine van Valkenburg dalen we af in een 30 meter diepe oude waterput. We komen uit in de eeuwenoude vluchtgangen van het kasteel waarin we onze route vervolgen naar het einde. Een unieke ervaring in de Limburgse grotten!

Dit programma is uitermate geschikt voor iedereen omdat geen enkel onderdeel verplicht is en dus iedereen zijn of haar grenzen zo hoog kan leggen als men zelf wil.

Uiteraard maken wij dit programma graag, indien mogelijk, speciaal voor u op maat.

Arrangement Details

Plaats:
Valkenburg
Minimum personen:
10
Prijs per persoon:
€ 32,50 per persoon
Binnen of buiten:
binnen
Duur v/h Arrangement:
1,5 uur
Inclusief:
Alle materialen en begeleiding
Categorie:
Grotklimmen en klauteren
Grotklimmen en klauteren
Grotklimmen en klauteren