grotten

Zondagmiddag Mergel en Steenkool arrangement

Wij hebben voor u een aantrekkelijk zondagmiddagprogramma samengesteld dat u al vanaf 10 personen kunt reserveren. Het gehele jaar door! Erg leuk voor uw klein bedrijfsuitje of familiedag.

​U begint uw middag met een bezoek aan MergelRijk, de mooiste grot van Valkenburg: MergelRijk is een eeuwenoude grot waar u op indrukwekkende wijze alles beleeft wat met mergel en grotten te maken heeft. In eigen tempo begeeft u zich door het sfeervol verlichte gangenstelsel en geniet u van de rijke schat aan bezienswaardigheden, films, interactieve tablets, verhalen en verrassend leuke weetjes zoals de grotchampignons, de blokbrekers en fossielen. MergelRijk neemt u ook mee terug naar de tijd van de Bokkenrijders, van Mosasaurussen in de Krijtzee, naar een schuilkapel, een grotwoning en naar de geheime bergplaats voor nationale kunstschatten in tijden van oorlog. Een ander hoogtepunt is een levensgroot mergelbeeld van De Nachtwacht van Rembrandt. En dit is nog lang niet alles... Kinderen krijgen een speurtocht, kunnen fossielen zoeken en iedereen mag een eigen souvenir maken van een blokje mergel.

Na het bezoek aan MergelRijk verzorgen wij een heerlijke Grottenlunch voor u in Brasserie Daelhemergroeve.

Aansluitend aan de lunch, om 14.00 uur, gaat de rondleiding door de Steenkolenmijn beginnen:  Beleef die harde, maar indrukwekkende wereld van de mijnwerkers! U maakt een reisje door het verleden. Elk bezoek is anders. Bij de steenkolenmijn werken ex-mijnwerkers met een zeer ruime ondergrondse ervaring. Elke gids vertelt zijn eigen verhaal, met de nodige humor, waardoor de sfeer van toen herleeft. Dit gevoel wordt extra versterkt door de demonstraties van mijnbouw-machines.

Na deze rondleiding kunt u lekker borrelen in de Daelhemergroeve. Hierbij serveren wij een borrelgarnituur van nootjes en zoutjes op de tafels, 4 warme hapjes per persoon en zijn Bier, huiswijnen, frisdranken, vruchtensappen, koffie en thee inbegrepen. Einde van het programma is om 16.00 uur.

Uiteraard maken wij dit programma graag, indien mogelijk, speciaal voor u op maat.

Arrangement Details

Plaats:
Valkenburg
Minimum personen:
10
Prijs per persoon:
€ 50,50 per persoon
Binnen of buiten:
binnen
Duur v/h Arrangement:
4,5 uur
Inclusief:
Rondleiding Steenkolenmijn, lunch, bezoek aan MergelRijk en borrel.
Bijzonderheden:
Inclusief bezoek aan de mooiste mergelgrot van Limburg.
Categorie:
Zondagmiddag Mergel en Steenkool arrangement
Zondagmiddag Mergel en Steenkool arrangement
Zondagmiddag Mergel en Steenkool arrangement